de masseur

Wie

Ik ben Edith Allan, geboren Westzaner in 1965.

Als beroep ben ik Chemisch Analist en werk sinds april 1986 in de farmaceutische industrie. Daarnaast heb ik me altijd bezig gehouden met beweging als turnster in mijn jeugd en daarna als ruiter.

 

Van 1997 tot maart 2017 was mijn haflinger Storm van Assum

(10 april 1994) mijn studeermaatje.

Samen diverse workshops en cursussen gevolgd; “Hoe leer ik mijn paard wachten, denken, leren”. En na mijn opleiding tot paarden sportmassage therapeut, “Hoe voelt mijn paard en kan ik zijn pijn verlichten”.

 

 

Hoezo paardenmassage

Toen bij mijn paard artrose werd gediagnosticeerd werd er ook bij vertelt dat het aannemelijk was dat niet alle pijn uit de benen vandaan kwam.

Na verder onderzoek bleek het zadel de boosdoener te zijn.

Hierbij heb ik gemerkt dat niet alleen de gewrichten pijnlijk kunnen zijn maar dat ook op een gegeven moment spieren gaan verkrampen.

 

En wat is er eerder de kip of het ei?

Als een paard een langere tijd pijn heeft gaat hij, net als mensen, compenseren. Doordat een paard pijn wil ontlasten gaat hij anders bewegen, spieren anders gebruiken waardoor overbelasting kan ontstaan, spieren gaan verkrampen, mobiliteit wordt verminderd waardoor weer andere gewrichten kunnen verstarren. En dit kan gebeuren op heel andere plaatsen als waar de oorspronkelijke pijn is ontstaan.

 

Ik heb bij Storm gemerkt dat hij zo kan verstarren dat zijn wervels vast gingen zitten. De pijn in zijn gewrichten gevolgd door spanning in de spieren gaf verkramping van het gehele lichaam.

 

In samenwerking met een zadelmaker en ostheopaat Fred Putten, die mij liet kennismaken met massage, heb ik mijn paard weer pijnvrij gekregen.

 

 

 

 

 

contact gegevens

 Edith Allan 

Gecertificeerd Paarden Sportmassage Therapeut

Integratieve Masseur voor Paarden

EMMETT4Horses practitioner

 06-42899527 

paardenpracht@gmail.com 

www.paardenpracht.nl